CİROSUNU EN ÇOK ARTIRAN ŞİRKET!

01 Temmuz 2018

Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karsan, sektör için oldukça zorlu geçen 2016 yılından önemli bir satış grafiği çizdi. Bu başarısını aldığı ödüllerle de taçlandıran Karsan, son olarak Türkiye ekonomisine önemli katkı yapan Anadolu şirketlerinin ödüllendirildiği “Anadolu 500 Ödül Töreni’nde” “cirosunu en çok artıran şirket” kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.

Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, otomotiv sektörünün zor bir dönem olarak tarif ettiği 2016’da önemli başarılara imza attı. 2016 yılının ilk 9 ayında 65.4 milyon dolar ihracat geliri elde eden Karsan, ciroda da önemli bir başarı elde etti ve bu başarılarını aldığı ödüllerle de taçlandırdı. Karsan, Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ve Anadolu’da başarılı şirketlerin ödüllendirildiği “Anadolu 500 Ödülleri” töreninde 2015 yılı mali tabloları üzerinden yapılan değerlendirmeye göre “cirosunu en çok artıran ikinci şirket” ödülünü aldı. En son açıklanan rakamlara göre ise Karsan 2016’nın ilk 9 ayında 490 milyon TL gelir elde etti.

Karsan CEO’su Okan Baş, konuyla ilgili olarak 2016’nın sektör açısından oldukça zor bir yıl olduğunu ancak kendilerinin bu dönemde önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Okan Baş, “2017 yılı ise bizim için daha fazla sahada olacağımız bir yıl olacak. Bu yıl yurtiçinde daha çok müşteriyle iletişime geçeceğiz. Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık vereceğiz” dedi.

Kısaca Karsan
1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Motor Company’ye ait H350 model panelvanları, minibüs ve şasi kamyonetleri, Menarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Karsan JEST, Karsan ATAK ve Karsan STAR araçları üretmekte ve Karsan marka ürünlerin yurtiçi ve yurtdışında pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini yürütmektedir.